miercuri, 18 martie 2020

Ce masă poți pregăti în funcție de vinul ales


Vinul și gastronomia au făcut dintotdeauna casă bună împreună. Când vrem să pregătim o cină, este bine să avem în vedere asocierile culinare ale vinului pe care l-am ales, sau în funcție de cina pe care o pregătim să alegem vinul potrivit.
Spre exemplu, un Merlot din gama Budureasca Premium, foarte apreciat de iubitorii de vinuri, se completează perfect niște coaste de miel la cuptor. Carnea de miel poate fi frageda si suculenta, iar atat timp cat ai acces la cele mai bune retete si stii cum sa o gatesti, cu siguranta, te vei bucura de o masa pe cinste. În plus, aceasta poate fi o adevarata delicatesa, fiind foarte aromata, iar dacă ne gândim la proprietățile nutritive, aceasta este bogata in zinc si fier. Alte beneficii pentru sanatate sunt aduse de prezența acizilor grasi Omega 3 si a vitaminei B.
Taie carnea subtire si spal-o cu multa apa, dupa care indepartează restul de grasime. Folosește lamaia pentru a absorbi mirosul.
Atenția la micile detalii poate schimba total o experiență, făcând-o mult mai plăcută. Așadar, poți freca cu sare carnea, pret de cateva minute, iar mai apoi sa o clătești cu multă apă. Și nu uita că secretul gustului consta in marinare.
Ingredientele de care ai nevoie pentru a pregati coaste de miel la cuptor sunt: cartofi, rosii cherry, masline, coaste de miel, o capatana de usturoi si sare, piper sau alte condimente. Bineinteles, gramajul difera in functie de preferinte si aici oricine are libertatea de a alege exact ce ii convine. Cum se prepara? Nu este deloc complicat, iar pentru inceput trebuie sa incingi cuptorul chiar de cand te-ai apucat de pregatirea carnii. Cartofii intregi se fierb circa un sfert de ora, iar pentru a nu pierde timpul poti sa storci rosiile si sa scoti samburii maslinelor. Mai apoi se rumenesc coastele de miel, se taie cartofii si se adauga in tava, in timp ce ultimele sunt rosiile, maslinele si usturoiul. Nu uita de condimente. In circa 30 de minute te va astepta o masa pe cinste pe care sa o completezi cu un vin bun din crama Budureasca.
Merlotul din gama Budureasca Premium este un vin rosu sec, cu o concentratie a alcoolului de 14.5% care poate fi servit in mai multe contexte si se potriveste alaturi de fripturi, carne rosie, peste si branzeturi. Temperatura sa ideala este undeva intre 18 si 20 de grade, acesta fiind un vin armonios, cu o culoare de rubiniu inchis si care aduce aminte prin gustul sau de fructe de padure si cirese amare.
Bineinteles, poti sa fii cat mai creativ si nu trebuie sa te limitezi la o singura sugestie. Poti alege oricare alt vin care iti place si sa te orientezi catre fel si fel de retete care sa il puna in valoare. Mancarea si vinul au un cu totul alt gust atunci cand sunt alese cu inspiratie, iar la Budureasca te asteapta intotdeauna cele mai bune optiuni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu