vineri, 30 iulie 2021

Cum ar trebui să gândească un afacerist în diferite situații?

 

Echipa din spatele proiectului Thebiz.ro își propune să răspundă la tot mai multe întrebări legate de anumite aspecte ale vieții, văzute prin prisma afaceriștilor de succes din România. În această idee, jurnaliștii au început să caute potențiali intervievați din domeniile business și economic, astfel încât oamenii care nu activează în acest segment să înțeleagă mai bine modul în care funcționează o companie și felul în care ar trebui să circule banul de la persoană, la persoană.

 


Între cele două categorii: afaceriști care s-au născut cu bani și antreprenori care au pornit de la zero, există o serie de asemănări și diferențe. Ne-ar plăcea să înțelegem mai bine, creându-ne astfel o perspectivă despre lumea afacerilor și despre modul în care unele aspecte ale vieții sunt privite de oamenii cu bani. Fără îndoială, ambele categorii de afaceriști menționate mai sus investesc sume de bani anual ca să scoată profit. Lăsând deoparte specificul afacerilor, am vrea să fim mai aproape de mentalitatea celor doi investitori pentru a obține niște răspunsuri categorice în ceea ce privește criteriile pe care se bazează atunci când adoptă astfel de decizii, dar și necesitatea acestora. Deși nu avem încă răspunsuri certe, suntem în căutarea unor astfel de personaje care ne-ar putea ajuta să deslușim aceste diferențe de comportament între două categorii diferite de afaceriști.

 

Pentru a avea o perspectivă mai simplă asupra a ceea ce Thebiz.ro  vrea să afle, imaginați-vă că puneți față în față doi antreprenori din categoriile menționate mai sus. Curiozitatea noastră este legată de felul în care cei doi gândesc și modul în care iau deciziile. Deși în prezent ambii se situează la același nivel economic și în același punct de dezvoltare, cât de asemănătoare vor fi deciziile pe care vor fi nevoiți să le ia într-un context identit. Ideea este că, deși rezultatul final pare să coincidă în ambele părți, cele două personaje au avut un traseu diferit și au dobândit tactici diferite. Chiar dacă viziunea pare să fie aceeași, felul în care acționează diferă în funcție de ceea ce au învățat pe parcurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu