joi, 4 noiembrie 2021

Ce puteți vedea cu prilejul unui city break în Tel Aviv?

Dacă plănuiți ca în perioada sărbătorilor să evadați într-un loc de vis, care să vă ofere experiențe de călătorie pe care să le recomandați și prietenilor, acum poți alege un city break în Tel Aviv, unul din cele mai frumoase orașe din Israel. Împreună cu Fabrica de Vacanțe, poți să îți planifici un city break în Tel Aviv și să îți trăiești visul mult dorit, acela de a vedea Țara Sfântă și frumusețile sale.

Înconjurat de întinderi de plaje fierbinți și renumit pentru cultura sa plină de semnificații, Tel Aviv este cel mai cosmopolit și mai tânăr oraș din Israel, devenind deja o prioritate pentru iubitorii de city break-uri. Să te bucuri de soare și nisip, să faci cumpărături în buticuri artistice și să te bucuri de o dedicare maximă pentru gastronomie sunt principalele lucruri de făcut în Tel Aviv, iar ceea ce îi lipsește orașului în atracțiile turistice majore, însă pe acestea le compensează cu atmosfera sa relaxată.


Cunoscut și sub denumirea de „Orașul Alb”, Tel Aviv a primit statutul de patrimoniu mondial UNESCO în 2003, ca recunoaștere a exemplelor sale frumoase de arhitectură Bauhaus (un stil modernist de construcție de la începutul secolului al XX-lea). De asemenea, există o serie de galerii de artă și muzee mici specializate pentru vizitarea obiectivelor turistice, atunci când nu petreceți timp pe plajă.

Pentru ambianța istorică, totuși, unul dintre cele mai bune locuri de vizitat este Jaffa, chiar la sud. Acest oraș-port bine conservat are o istorie de așezare care datează de mii de ani și astăzi găzduiește restaurante și cafenele unde vă puteți bucura de o cafea și de mâncare excelentă. Tel Aviv este un oraș așezat pe o coastă, ceea ce îl face să fie și mai interesant pentru turiști. Plajele atrag turiști și localnici deopotrivă. În weekend, plajele pline de nisip din Tel Aviv sunt aglomerate de persoanele care iubesc soarele și marea. Cele mai populare plaje de nisip sunt situate central Gordon Beach, Frishman Beach și Banana Beach, unde veți găsi facilități excelente, cum ar fi dușuri cu apă dulce, șezlonguri și umbrele de închiriat, toate acestea cu prilejul unui city break în Tel Aviv.

O scurtă plimbare spre sud de-a lungul coastei din centrul orașului Tel Aviv vă duce la vechiul oraș-port arab Jaffa, cu vestigiile conservate ale acropolei și arhitectura din piatră bine restaurată. O mare parte din zona originală a bazarului găzduiește acum restaurante și buticuri artizanale. Este deosebit de plin de viață seara, când orașul vechi se aglomerează cu turiști veniți să guste produse ale gastronomiei locale.

Piața de vechituri de aici este atracția majoră pentru vizitatori, în timp ce Mănăstirea Sf. Petru și zona Portului Vechi nu trebuie ratate, dacă ajungeți în zonă. În comparație cu agitația orașului mare din Tel Aviv, Jaffa este un loc minunat de liniștit pentru o plimbare care își păstrează încă farmecul de modă veche.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu