miercuri, 1 decembrie 2021

Crăciunul acesta merită să vizitezi Munchen

 

Sărbătorile vin, sărbătorile vin, iar odată cu ele un city break în Munchen este o idee de vacanță la care nu ar trebui să vă gândiți de prea multe ori. Astfel, vă invităm să intrați pe pagina noastră web www.fabricadevacante.ro și să alegeți un city break în Munchen, unul din cele mai frumoase orașe din Germania. Astăzi ne-am propus să vă oferim câteva sugestii de obiective turistice pe care merită să le vizitați dacă ajungeți într-un city break în Munchen și doriți să aflați mai multe despre cultura acestui oraș.

 


1.     Palatul Nymphenburg

 

Călătoriți înapoi în timp, în epoca monarhiei bavareze, vizitând Palatul Nymphenburg cu parcul său întins, promenadele de-a lungul palatului, fântâni impozante, grădini de flori magnifice și, bineînțeles, clădirile impresionante, care sunt o sursă de fascinație atât pentru locuitorii din Munchen, cât și pentru turiști. Pe lângă încăperile din interiorul castelului, care au fost proiectate de cei mai buni sculptori, pictori și tencuitori ai vremii, puteți vizita mai multe muzee adăpostite chiar în palat, printre care Muzeul Omului și Naturii și Muzeul Porțelanului Nymphenburg.

 

  1. Marienplatz

Bătăile inimii din München sunt Marienplatz (Piața Sf. Maria), centrul de renume mondial al capitalei statului, care găzduiește Noua Primărie. Indiferent de perioada anului, se întâmplă mereu ceva în apropierea Mariensäule (Coloana Sfintei Maria) – fie că este vorba despre oameni care se adună pentru a asista la Glockenspiel, târgul de Crăciun, sărbătorile de campionat pentru marile echipe sportive sau pur și simplu vizitatori din întreaga lume care se plimbă prin oraș. Marienplatz este situată chiar în centrul orașului München, unde se întâlnesc axa est-vest dintre porțile Isartor și Karlstor și axa nord-sud dintre Schwabing și poarta Sendlinger Tor, făcându-l un punct ideal pentru vizitarea obiectivelor turistice în jurul orașului cu ocazia unui city break în Munchen.

  1. Biserica Sf. Petru

Biserica Sf. Petru, situată chiar în spatele Marienplatz, este cea mai veche biserică parohială din München. Alter Peter, așa cum este cunoscut de locuitorii din München, oferă una dintre cele mai bune vederi asupra orașului. De asemenea, găzduiește cele mai vechi clopote și ceasuri din München. Turnul nu este singura caracteristică care merită vizitată. Impresionantul altar baroc al bisericii și moaștele adăpostite într-o vitrină merită o vizită dacă ajungeți într-un city break în Munchen.

  1. Allianz Arena

Allianz Arena din districtul Fröttmaning din nordul Munchenului este unul dintre cele mai spectaculoase stadioane de fotbal din Germania. De Crăciun, arena este iluminată pentru a semăna cu un imens cadou de Crăciun. Construită după planurile întocmite de arhitecții renumiți, Allianz Arena a devenit unul dintre principalele repere ale Münchenului din nordul orașului, de la deschiderea sa în 2005. Pe lângă jocurile de fotbal, vizitatorii pot face tururi ghidate ale orașului. Merită să ajungeți în zonă și vizitați muzeul FC Bayern, numit FC Bayern Erlebniswelt.

Planifică chiar acum un city break în Munchen și îndeplinește-ți visul de Crăciun!

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu