miercuri, 2 noiembrie 2022

Alegerea corectă a aspiratoarelor pentru salivă

Multe dintre procedurile care sunt efectuate în cabinetele stomatologice implică utilizarea unui aspirator de salivă. Rar întâlnim pacienți care nu salivează în exces. Aceste dispozitive sunt instrumente indispensabile și trebuie alese cu grijă. Cele mai importante criterii de selecție sunt:

Design - începem cu acest detaliu, deoarece este foarte important. Cele mai multe aspiratoare sunt sub forma unor tuburi flexibile, pentru a se adapta cât mai bine în funcție de confortul pacientului, dar, mai nou, au apărut pe piață și aspiratoare cu formă anatomică, ce au și o inserție specială care susține limba sau cele în formă de melc. Astfel procedurile pot fi realizate cu și mai multă siguranță.

Materialele folosite - de obicei aceste accesorii sunt fabricate din PVC, dar au la interior un fir metalic ce ajută la adaptarea și la fixarea în cavitatea bucală a pacientului. Produsele de acest fel sunt de unică folosință.

Caracteristicile cheie - cele mai apreciate aspecte sunt: flexibilitatea, vârful aerisit în lateral în așa fel încât să se evite aspirarea membranei mucoasei, capacitate mare de aspirație, posibilitatea detașării capului, pentru a regla ușor volumul aspirației.

Dimensiuni - pentru un astfel de produs mărimea ideala este de 14-15 cm, pentru a fi usor de modelat.

Cantitate - aspiratoarele pentru salivă vin în seturi de mai multe bucăți, ceea ce înseamnă că este necesar să fii atent/ă la acest detaliu pentru a alege suficient de multe bucăți pentru a-ți ajunge pe o perioadă mai îndelungată.

Preț - costurile acestor accesorii nu sunt mari dacă vorbim de variantele clasice, sub formă de tub. De obicei, 100 de bucăți te vor costa până în 20 RON, după care urmează variantele în formă de melc, a căror cost per 100 de bucăți este în jur de 50 RON. Mai scumpe sunt aspiratoarele de salivă asimetrice, costul a 100 de bucăți depășind de regulă suma de 100 RON.

Dacă deții un cabinet stomatologic și este momentul să achiziționezi instrumente, accesorii și aparatură nouă, alege cu grijă comerciantul de la care cumperi. Alege furnizori serioși, cu experiență în spate, care sunt renumiți pentru calitatea produselor, dar și pentru prețurile corecte. Totodată, aceștia trebuie să comercializeze produse care să fie avizate de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

Dacă ești pacient, află că aspiratoarele pentru salivă sunt unele dintre cele mai ieftine produse pe care dentiștii le cumpără. De cele mai multe ori, articolele stomatologice sunt costisitoare, la fel ca și materialele cu care se lucrează. Un dentist care se respectă, va cumpăra ce este mai bun pentru pacienți și va oferi servicii de înaltă calitate, motiv pentru care procedurile din acest domeniu pot fi destul de scumpe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu