joi, 7 martie 2019

De ce prind atat de bine stirile mondene?

Nu e nevoie sa analizam prea mult continutul online pentru a ne da seama care e cel mai popular. De departe stirile mondene sunt cele mai citite si cele mai cautate. Lumea prefera scandalul si picanteriile in locul informatiei obiective, brute, a informatiilor utile. Traficul atras de stirile mondene este de pana la cinci sau sase ori mai mare decat cel al stirilor obisnuite.
De ce sunt atat de cautate stirile mondene? Explicatia e simpla. Publicul isi doreste sa stie cine cu cine mai e in relatie, cine ce a mai zis despre x sau y, cate case si-a mai facut z si de unde a avut banii. Mondenul vinde pentru ca e altceva, informatia e oarecum exotica, e diferita de cea cu care suntem obisnuiti. Daca e sa ai de ales intre a citi despre cat de mult au crescut preturile la terenuri si ce a patit vedeta preferata chiar aseara, cand se intorcea de la un chef, cu siguranta vei citi intai despre vedeta si cam atat.
Informatia mondena e usor de digerat, e din plin pe toate canalele media, oricand se mai intampla ceva, nu e repetitiva, capteaza usor interesul celui care o citeste. Stirile mondene vor fi cautate si de acum inainte si pentru ca au in centru oameni pe care toata lumea ii cunoaste, nu e nimic complicat in informatia oferita, toata lumea intelege daca x vedeta si-a gasit alt sot. Ele prind foarte bine pentru ca sunt scrise intr-un alt stil, au detalii suficiente pentru a oferi subiecte de discutii in cercuri de prieteni sau chiar in casa.
De obicei stirile mondene au rubrici separate si sunt actualizate in permanenta, cei care le scriu au grija sa caute anumite informatii care vor fi prezentate intr-o maniera cat mai interesanta si placuta, adaptata tipului de public care le va citi.
Recent insa multe stiri care pana nu demult erau obisnuite au inceput sa fie de domeniul mondenului, subiecte serioase se transforma in subiecte mondene, tabloidizarea fiind principala vinovata de aceste mutatii. Nu e un lucru neaparat rau ca exista stiri mondene, dar ponderea lor trebuie mentinuta in limite normale in orice publicatii. De pilda pe site-ul https://www.ora7.ro/ nu gasim foarte multe stiri mondene, stirile serioase primeaza, la fel si informatia de calitate. Asa e normal si asa va trebui sa fie si pe viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu